Home

Nieuws

Sligro stort 6 miljoen euro in pensioenfonds

Amsterdam - Groothandelaar en supermarktconcern Sligro heeft in 2010 6 miljoen euro gestort in het eigen pensioenfonds.

Dat bleek donderdag tijdens de toelichting op de jaarcijfers.

De dekkingsgraad van het pensioenfonds, die aangeeft in welke mate een fonds kan voldoen aan de toekomstige verplichtingen, bedroeg in augustus 92 procent. "Dat was echt het dieptepunt", aldus financieel directeur Huub van Rozendaal. Aan het einde van 2010 was de dekkingsgraad gestegen tot 110 procent. Volgens Van Rozendaal heeft het gestorte bedrag hieraan 5 procentpunt bijgedragen.

Het pensioenfonds is volgens de financieel directeur comfortabel bij een dekkingsgraad van 115 procent. Van Rozendaal heeft er alle vertrouwen in dat het fonds aan het einde van 2011 dit niveau weer zal bereiken.

In het fonds participeren vierduizend actieve leden en een niet nader genoemd aantal inactieve leden. Het fonds heeft 120 miljoen euro aan bezittingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.