Home

Nieuws 168 x bekeken

Slechte gladiolenoogst

Lisse - De gladiolenoogst is slecht, waardoor afnemers met een probleem komen te zitten.

Er zijn te weinig knollen, waardoor lang niet alles geleverd kan worden. Dit betekent dat afnemers brieven krijgen waarin afmeldingen worden aangekondigd. Zij moeten dus opnieuw de markt in om knollen bij te kopen terwijl die er niet of mondjesmaat, zijn. Veel van die afmeldingen werden laat verstuurd waardoor de export niet adequaat kon reageren.

Gladiolen zijn dus 'schaars' en daardoor ook duur. Dat geldt trouwens ook voor andere zomerbloeiers zoals lelies en dahlia’s. Een op het oog voor de kweker zonnige situatie, maar in dit soort gevallen zijn er geen winnaars omdat de kwekerij weliswaar meer geld voor het product ontvangt, maar aan de andere kant inkomsten derft omdat de oogst tegenvalt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.