Home

Nieuws 210 x bekeken 8 reacties

Schoonmaak Moerdijk kan 1 tot 2 jaar duren

Moerdijk - De opruimwerkzaamheden na de brand in Moerdijk kunnen nog 1 tot 2 jaar gaan duren. Dat zei plaatsvervangend commandant van de brandweer Gert-Jan Verhoeven vandaag.

Hij denkt dat de sloten over ongeveer een week zijn leeggepompt. Het schoonmaken van het terrein, waar veel vervuild bluswater ligt, gaat enkele maanden duren.

Na die schoonmaak moet de grond van drie bedrijfsterreinen, van Chemie-Pack, Wärtsilä en Martens en Van Oord, worden afgegraven. Dat kan nog 1 tot 2 jaar gaan duren. ,,Want je weet nog niet hoe diep je moet graven'', aldus Verhoeven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gewoon werk verschaffing...........

 • no-profile-image

  Betekent afgraven verplaatsing van het probleem? Hoe is deze grond schoon te maken, alles in de verbrander? Nieuwe kans op smerige rook, want niemand weet wat er in de grond zit en we weten nog minder wat er door verbranding wordt gevormd aan giftige rook en giftig as.

 • no-profile-image

  Het schijnt dat Natuurmonumenten zich nog wel eens beschikbaar stelt om dit soort rotzooi op te vangen. Gat graven, troep er in, laag grond erover en vangen maar!!!

 • no-profile-image

  Wat een overheid die zijn burgers niet wil vertellen wat voor stoffen er zijn vrijgekomen. Schoften zijn het. En dan de hulpverlening diensten. Die de overheid zo hoog in het vaandel heeft. De straffen moeten om hoog voor de gene die ze lastig vallen
  . Wat ze nu over komen is met al die gifstoffen die ze ingeademd hebben oder verantwoording van de burgemeesters staat in geen verhouding. Burgemeesters als eerst verantwoordelijke zullen hun eigen onder zoeken manipuleren tot een prullenbak versie. Ook te opzichte van hun eigen personeel.

 • no-profile-image

  En wat te denken van de gevolgen voor de premie van de brandverzekering, als blijkt dat de verzekering toch gewoon alles moet betalen!!!!!! Minimaal 10% prijsstijging.

 • no-profile-image

  Het RIVM heeft al besloten om GEEN onderzoek te gaan doen !! blijkbaar kunnen die lui op een afstand zien , nog voordat er iets is onderzocht dat het allemaal wel meevalt daar. En dat noemt zich dus een neutraal onderzoeksbureau. Het kan ook zijn natuurlijk dat ze bang voor de uitkomsten zijn. Als ze NIKS onderzoeken kunnen ze zeggen dat ze NIKS gevonden hebben, en dat is juridisch een correct antwoord. Jammer dus voor degenen die hier nadelen van gaat ondervinden. Die moet straks immers aantonen dat zijn mogelijke gezondheidsproblemen komt door die milieuramp, en dat wordt toch wel een moeilijk proces denk ik. Vooral ook als je ziek bent ......

 • no-profile-image

  Het RIVM valt onder Wageningen Dierenboer. En Wageningen is al lang niet meer serieus te nemen.

 • no-profile-image

  Hebben jullie dat gisteren trouwens ook op het nieuws gehoord? "De giftige stoffen uit het bluswater kunnen niet naar het grondwater zakken, want er zit een kleilaag tussen"! Denk nu eens aan de mestwet....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.