Home

Nieuws 231 x bekeken

Russen heffen beperkingen op voor zuivel

Moskou - Producten uit de kaasfabrieken van FrieslandCampina in Lutjewinkel en Bel Leerdammer in Schoonrewoerd mogen weer naar Rusland.

Dit heeft de Russiche voedselinspectie Rosselkhoznadzor bekend gemaakt. Kaas uit deze fabrieken mocht niet naar Rusland omdat de bedrijven niet aan de Russische eisen voldeden. Een aantal voldoet nog steeds niet.

Naast de kaasbedrijven zijn ook de beperkingen opgeheven voor runderslachter Gosschalk in Epe en voor varkensvleesbedrijf Kruiswijk in IJsselstein.

De beperkingen voor Gosschalk dateren van net voor de Kerstdagen, maar zijn nu weer opgeheven. De beperkingen voor de andere bedrijven zijn al langere tijd van kracht, maar hebben de Nederlandse kaasexport niet of nauwelijks gehinderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.