Home

Nieuws 177 x bekeken

Rusland houdt grenzen open voor Duits varkensvlees

Damme- Rusland houdt de grenzen voor Duits varkensvlees open. Dat heeft het landbouwministerie in Berlijn bevestigd tegenover varkenshoudersorganisatie ISN.

Tot begin deze week bestond onzekerheid over de Russische reactie op het dioxine-schandaal, maar volgens de ISN heeft het ministerie er in het weekend aan gewerkt om de problemen uit de weg te ruimen.

Wel moet van vlees uit Duitsland voor export naar Rusland kunnen worden gedocumenteerd dat de dioxine-tests negatief zijn uitgevallen. Rusland is één van de belangrijkste buitenlandse markten voor de Duitse varkenssector met in de eerste 10 maanden van vorig jaar een importvolume van ruim 270.000 ton.

Exportverboden zijn alleen uitgevaardigd door China, Zuid-Korea, de Philipijnen en Wit-Rusland. Een fors aantal andere landen, waaronder Japan, vergt zoals Rusland nadere eisen voordat het product wordt geaccepteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.