Home

Nieuws 231 x bekeken 4 reacties

Run op Israëlische paprika

Doetinchem – De prijs voor Israëlische paprika steeg vandaag 20 tot 40 cent per kilo na berichten over problemen met Spaanse paprika. Dat melden diverse Nederlandse handelaren.

Twee Duitse winkelketens Lidl en Kaufland schakelen Nederlandse handelaren in na berichten over vondsten van verboden middelen in paprika uit Spanje.

Officiële meldingen zijn niet gedaan door de winkelketens of Duitse controle-instanties. Onder handelaren is het nieuws snel rondgegaan dat in Spaanse paprika ethefon is gevonden. Het zou vooral gaan om gele paprika, maar handelaren melden prijsstijgingen voor Israëlische paprika over alle kleuren.

Handelaren gaan ervan uit dat de betrokken Duitse ketens dit seizoen overschakelen op Israëlische. ”Ze zijn bang voor de consument. Het is de grote vraag hoe Duitse media hiermee omgaan.” Er zijn nog geen signalen dat andere ketens ook overschakelen.

Precieze feiten zijn niet bekend. Volgens één van de handelaren wordt het bericht in Spanje ontkend. De vraag naar Israëlisch product betekent extra omzet voor Nederlandse handel. De Duitse ketens werden beleverd door een Spaanse coöperatie, meldt een van de handelaren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerardus

  Het is toch ongelofelijk dat er verboden middelen zijn gevonden in de paprika's.Ik vind er moet onafhankelijke instantie komen die continu controle uit oefend , dan wordt de kans kleine dat er verboden middelen in ons voedsel keten terecht komt.Het is een goede zaak voorlopig geen paprika's uit Spanje te importeren ,laten ze ook maar aantonen dat er geen verboden middelen in zit .

 • no-profile-image

  jan Blikman

  Dit zou geweldig nieuws zijn, schone en veilige ( lees koosjere)paprikas uit een land waar voedselveiligheid centraal in het leven staat.

 • no-profile-image

  Zacht voor onze varkenshourders maar keihard voor onze conculega's die paprika's telen in Spanje? Hoe komt die ethefon trouwens in die paprika's?

 • no-profile-image

  Waarom is dat spul eigenlijk verboden? Het wordt omgezet tot etheen. Dat is planteigen, toch niet gevaarlijk? Of heeft dat spul meer neven effecten?

Of registreer je om te kunnen reageren.