Home

Nieuws 218 x bekeken

Ruim veertig claims van boeren en tuinders Moerdijkbrand

Moerdijk – Tot nu toe hebben ruim veertig agrarische bedrijven schade geclaimd als gevolg van de brand bij Moerdijk. In totaal is het aantal melding inmiddels opgelopen tot ruim meer dan 210.

De verwachting is dat het aantal schademeldingen vanuit de land- en tuinbouw nog zal oplopen.
De schade bij boeren en tuinders betreft vooral ongeoogste gewassen of geoogste maar onverkoopbare gewassen. Ook de zuivelindustrie heeft schade opgelopen, doordat melk apart moest worden vervoerd en verwerkt. De omvang van de schade kan in de honderduizenden euro’s lopen.

Er kan een noodfonds komen op basis van de Wet Tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen. Daarover moet het kabinet een beslissing nemen. De Tweede Kamer heeft de instelling van een noodfonds eerder deze week in een motie afgewezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.