Home

Nieuws 221 x bekeken

Rijnblokkade geen groot probleem voor Nederland

Koblenz - De blokkade van de Rijn levert geen grote problemen op voor Nederlandse veevoer- of kunstmestbedrijven.

Dat melden bedrijven en organisaties uit beide sectoren. De Rijn is twee weken geblokkeerd door een gezonken binnenvaartschip. Stroomopwaarts en stroomafwaarts is het scheepvaartverkeer ter plekke stilgelegd. Allen stroomopwaarts worden mondjesmaat schepen langs het gezonken schip gelaten.

Onder de stilliggende schepen is een aantal geladen met grondstoffen voor veevoer of kunstmest. Een Nederlandse kunstmestfabrikant zegt dat de vertraging weliswaar lastig is, maar geen onoverkomelijke problemen oplevert voor afnemers.

Nederlandse veevoerproducenten zijn niet afhankelijk van de aanvoer van producten die via de Rijn worden aangevoerd. Omgekeerd zijn er mogelijk in Duitsland wel bedrijven, die wachten op lading vanuit Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.