Home

Nieuws 257 x bekeken

Rijn vanaf dinsdag op hoogste waterstand

Arnhem - De Rijn bij Lobith bereikt naar verwachting dinsdag en woensdag een hoogste waterstand van 15,50 meter boven NAP, aldus Rijkswaterstaat. Maandag tegen het middaguur stond de Rijn bij de Duitse grens op 14,15 meter boven NAP.

Rijkswaterstaat verwacht geen problemen met de waterafvoer. Het peil blijft ver beneden het peil dat in 1995 voor problemen zorgde. Toen werd bij Lobith een waterstand van 16,64 meter boven NAP gemeten.

Verscheidene veren op de Nederrijn, IJssel en Waal zijn wegens het hoogwater uit de vaart genomen. In Nijmegen is de Waalkade afgesloten. Rijkswaterstaat verwacht dat het water vanaf donderdag dagelijks met 30 centimeter zal zakken.

Het waterpeil in delen van Duitsland, België en Nederland lijkt langzaam te dalen. Alleen langs de Duitse Moezel en Rijn is de piek nog niet bereikt. Dat gebeurt volgens Duitse media maandagmiddag.

In het noorden van België daalt de Maas sinds zondag langzaam maar zeker. Volgens het Belgische Hydrologisch InformatieCentrum zal die tendens zich de komende dagen voortzetten. Volgens Rijkswaterstaat daalt de Maas ook in Maastricht. De dienst verwacht dat die daling zich de komende dagen voortzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.