Home

Nieuws 396 x bekeken

Rijk Zwaan opent dochteronderneming in India

De Lier - Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft een nieuw dochterbedrijf in India geopend.

Rijk Zwaan wil, onder meer door samen te werken met Indiase distributeurs en door het oprichten van lokale research- and developmentactiviteiten, optimaal gaan inspelen op de Indiase groentemarkt.

Het zaadbedrijf heeft in India al een goede marktpositie in augurk. Dit wordt verder uitgebouwd. Daarnaast richt Rijk Zwaan India Seeds zich in eerste instantie op meloen, paprika, komkommer, bloemkool en kroten.

“De Indiase markt kenmerkt zich door een groot marktpotentieel, maar ook door het grote aantal kleine teeltbedrijven”, vertelt area manager Hans Bouman, vanuit Rijk Zwaan dicht betrokken bij de oprichting van het dochterbedrijf. “Door de ontwikkeling van een slim distributienetwerk willen we de lijnen naar de telers zo kort mogelijk houden. In eerste instantie richten we ons vooral op het ondersteunen van regionale distributeurs en screening van ons huidige rassenassortiment. Op termijn willen we steeds meer gaan investeren in veredelingsactiviteiten, zodat we specifieke rassen voor de Indiase markt kunnen gaan ontwikkelen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.