Home

Nieuws

Residu-alarm voor Spaanse paprika afgegeven

Almerìa – Duitse supermarkten hebben twee meldingen ingediend bij het Europese Rapid Alert Systeem vanwege de vondst van ethephon in Spaanse paprika.

Het is onduidelijk of het om dezelfde gevallen gaat als die waar Greenpeace begin deze week melding van maakte. De milieuorganisatie maakte de gegevens bekend van laboratoriumonderzoek. Op product uit drie mixverpakkingen paprika werd het middel ethephon aangetroffen.

Ook bij de meldingen, die op 19 en 20 januari zijn ingediend, gaat het om drie overschrijdingen van de residulimiet van 0,05 milligram per kilo. In beide gevallen betreft het de melding van een kwaliteitscontrole van de supermarkten zelf.

Vermoedelijk zijn er in december en januari al meer gevallen van ethephon op rode en gele paprika geweest. De Duitse retailers zouden om die reden verscherpte controles hebben ingevoerd op Spaanse bodem.

Een van de betrokken bedrijven is de coöperatie Ejidomar. Maar volgens bronnen in Almerìa zijn ook andere coöperaties bij de zaak betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.