Home

Nieuws

Regio’s lopen warm voor Floriade 2022

Aalsmeer - Zeker twee regio’s hebben serieuze interesse kenbaar gemaakt voor de organisatie van de tuinbouwtentoonstelling Floriade 2022. Dat laat de Nationale Tuinbouwraad (NTR) weten.

De gemeente Boskoop en provincie Noord-Holland hebben zich gemeld bij de NTR. Van een kandidaatstelling is nog geen sprake. Volgens de woordvoerder van de NTR wordt een openstellingstermijn voor kandidaatstelling voor de zomer verwacht. Eerst wil de NTR de voorwaarden vaststellen. “We praten nu over de openstelling voor 2022. We moeten wat voorwaarden aanscherpen. De wereld ziet er heel anders uit in 2022.”

De openstellingstermijn is twee tot drie maanden, verwacht NTR. “We moeten dat voor de zomer doen om voldoende tijd te nemen voor de selectie.”

Bij afloop van de Floriade 2012 in Venlo moet de nieuwe locatie van de wereldtentoonstelling bekend zijn. Mogelijk dienen zich meer kandidaten aan voor de wereldtentoonstelling in 2022. “We hebben van meerdere partijen telefoontjes gekregen die informatie opvroegen. Deze partijen zullen bij het voorbereiden van de plannen niet allemaal de media zoeken.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.