Home

Nieuws 170 x bekeken

Regiobesturen: meer aandacht voor lokaal voedsel in GLB

Brussel – De Europese Unie moet meer aandacht besteden aan het versterken van de lokale agrarische productie. Dat adviseert het Comité van de Regio’s aan Eurocommissaris Dacian Ciolos (landbouw).

Wereldwijd wordt 80 procent van de voedselproductie in de nabije omgeving afgezet, maar in Europa is dan nog geen 20 procent. Problemen zoals voedseltekorten, energieschaarste en klimaatverandering zijn gebaat bij het vergroten van dit aandeel.

Volgens het comité moet Brussel lokale producten registreren en monitoren. Ook dient er een Europees logo of keurmerk te worden ontwikkeld. Ciolos had in juni vorig jaar zelf om een advies over dit onderwerp gevraagd. In een reactie op het rapport zegt hij de conclusies mee te zullen nemen in de gedachtevorming over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Of registreer je om te kunnen reageren.