Home

Nieuws

Rechter buigt zich over illegaal nicotinegebruik

Arnhem - De meervoudige kamer van de rechtbank in Arnhem buigt zich donderdag over het illegaal gebruik van nicotine als bloedluisbestrijder in de pluimveehouderij.

Bij de verdachten is Willem Lokhorst uit Ederveen, die destijds zelf naar buiten kwam met een verklaring na zijn arrestatie.

Lokhorst werd dinsdag 27 januari 2009 aangehouden. In de drie dagen dat hij vastzat bekende hij dat hij illegaal nicotine had gebruikt ter bestrijding van bloedluis bij pluimvee. Volgens Lokhorst was er geen ander middel, dat afdoende werkt tegen bloedluis.

Bij Lokhorst werd 1.600 liter nicotine in beslag genomen, mogelijk afkomstig van een bedrijf in Hamburg. Ook in Duitsland is onderzoek gedaan naar de illegale handel. Het Hamburgse bedrijf maakte gebruik van valse etiketten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.