Home

Nieuws 188 x bekeken

Rabo in Australië helpt klanten met waterschade

Brisbane - De Rabobank in Australië gaat klanten helpen die zijn getroffen door de overstromingen in Queensland. Ook heeft de bank 100.000 Australische dollars (74.000 euro) gedoneerd aan een fonds voor de slachtoffers.

Volgens Rabo-manager Peter Knoblanche kunnen klanten hun aflossingen uitstellen. Ook vervallen boetes bij het vervroegd aflossen van leningen. En de bank brengt geen administratiekosten in rekening als leningen worden verhoogd om de schade te herstellen of als nieuwe machines worden gekocht.

Volgens de Rabobank hebben de boeren en tuinders in Queensland veel schade geleden. “Vooral de katoentelers zijn zwaar getroffen. Er is 65.000 hectare katoen verloren gegaan. De suikerriettelers zullen ook het volgende seizoen minder oogsten. De werkelijke schade wordt pas duidelijk als de mensen terug beginnen te keren naar hun woongebied.”

Na Queensland en New South Wales kampt nu ook zuidoostelijke deelstaat Victoria met overstromingen. Volgens de Australische minister van Financiën Wayne Swan is de watersnood de kostbaarste natuurramp uit de Australische geschiedenis geworden. ,,De wederopbouw zal een kwestie van jaren zijn’’, zei hij deze week.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.