Home

Nieuws 1 reactie

Rabo coulant voor Australische boeren

Brisbane - Rabobank zal coulant zijn tegenover de duizenden agrarische klanten van de bank in Australië.

"We zijn flexibel naar de klanten toe'', bevestigde een woordvoerder vrijdag naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf daarover.

De bank zal de cliënten helpen de eerste nood te lenigen, door uitstel van betaling te verlenen. "Vervolgens zullen we soepel zijn met kredietaanvragen voor de herbouw.'' Volgens de woordvoerder zijn veel van de klanten in het door overstromingen getroffen gebied hun oogst volledig kwijt. "De omvang van de schade is nog niet bekend.''

Rabobank heeft vijftig kantoren in Australië met ongeveer duizend medewerkers. Twee van de gebouwen, in Brisbane en in Toowoomba, zijn ontruimd doordat ze bedreigd werden door het water.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is dit ook niet in hun eigen voordeel? De prijzen van deze boerderijen zullen als een baksteen vallen,als ze allemaal verplicht verkocht moet worden. En daarnaast zijn ze dus hoog gefinancierd, moeten we dat nog verder willen, want wie is de sjaak als deze banken daardoor kapot gaan, de belasting betaler. Dus de zogenaamde bonusjagers staan altijd op het droge, met een back-up.

Of registreer je om te kunnen reageren.