Home

Nieuws

Protestborden Urk omgezaagd door waterschap

Urk - De protestborden die actiecomité Urk Briest woensdag plaatste tegen de komst van het windmolenpark voor de deur van het voormalige eiland, zijn donderdagavond omgezaagd door Waterschap Zuiderzeeland. Dat zei een woordvoerster van het waterschap vrijdag.

Met de plaatsing van de borden luidde Urk Briest woensdag de start in van een 'tegenwindmanifestatie' tegen de komst van 86 windmolens vlakbij Urk. Getuigen zagen donderdagavond echter hoe medewerkers van het waterschap met kettingzagen de borden met de grond gelijkmaakten.

Volgens de zegsvrouw stonden de borden midden op de dijk en was voor de plaatsing geen vergunning aangevraagd. Omdat niemand de verantwoordelijkheid op zich wilde nemen voor de plaatsing, besloot het waterschap de borden eigenhandig weg te halen.

Urk Briest heeft aangifte gedaan van vernieling en diefstal.


Of registreer je om te kunnen reageren.