Home

Nieuws

Programma Cliënt voor export naar derde landen bijna klaar

Zoetermeer - Het digitale exportadministratiesysteem Cliënt komt halverwege volgende maand volledig ter beschikking voor de exporteurs van agf, bloemen en planten naar landen buiten de EU.

Tegelijkertijd wordt ook het bijbehorende Berichtenboek opgeleverd, meldt ketenorganisatie Frug I Com. “Met het Berichtenboek is met verschillende elektronische berichten rechtstreekse communicatie mogelijk tussen de bedrijfseigen software en de overheid, en vice versa.”

Client (Controles op Landbouwgoederen bij Import en Export naar een Nieuwe Toekomst) Export is een software-programma dat administratieve- en logistieke processen voor zowel bedrijfsleven als overheid sterk kan verbeteren, stelt Frug I Com. “Denk daarbij aan uniforme elektronische communicatie van de aanvraag en afhandeling van fyto- en kwaliteitskeuringen met partijen als het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).”

Frug I Com organiseert in samenwerking met Frugi Venta en Cliënt nog een bijeenkomst over het nieuwe systeem op 23 februari 2011 bij het Productschap Tuinbouw in Zoetermeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.