Home

Nieuws

Productie kalfsvlees gelijk

Zoetermeer - De productie van kalfsvlees is vorig jaar op ongeveer hetzelfde niveau uitgekomen als een jaar eerder.

Dat heeft het Productschap Vee en Vlees bekendgemaakt. De productie kwam uit op 232.000 ton. Ongeveer 83 procent van de kalveren is geslacht op een leeftijd jonger dan acht maanden. Ook steeds meer rosé kalveren worden onder de acht maanden geslacht en als jong rosé op de markt gebracht. Door deze ontwikkeling naar jonger slachten is het aantal slachtingen licht toegenomen van 1.498.000 tot 1.512.000 in 2010.

De export van kalfsvlees lag op het zelfde niveau als in 2009 en kwam uit op ruim 200.000 ton vlees. De grootste afnemers waren ook in 2010 Italië, Duitsland en Frankrijk.

Het aantal geïmporteerde nuchtere kalveren is gegroeid met 4,5 procent en kwam uit op 869.000 stuks. Duitsland is de belangrijkste kalverleverancier met een aandeel van 46 procent. Andere belangrijke leveranciers zijn Polen en België, Ierland en Litouwen. Uit het Verenigd Koninkrijk zijn geen kalveren geïmporteerd in verband met de TBC-situatie in dat land.

Of registreer je om te kunnen reageren.