Home

Nieuws 183 x bekeken

Prachtige Hippeastrum op pot

Lisse - Hippeastrum op pot is nog altijd een product waarmee veel consumenten aan de slag gaan. Het sortiment is erg gevarieerd, maar het blijft altijd de vraag of uit die bol ook komt wat men ervan verwacht.

Gelukkig lukt dat in verreweg de meeste gevallen erg goed en is een herhalingsaankoop het gevolg. Vooral als je cultivars te pakken krijgt zoals de Gebr. van der Velden deze week in de keuringszaal toont. Die zette namelijk een pot met Hippeastrum ‘Luna’ op de pot op de keuringstafel.

Drie forse bollen in één pot, drie maal drie stelen en op elke steel vier witte, naar lichtgroen neigende, knoppen of bloemen. Dan heb je een prachtig lang bloeiende kamerplant en waar voor je geld. Waar voor je geld krijgt men ook als men de gesneden Hippeastrum koopt, maar dit seizoen zit het wat de afzet daarvan betreft niet echt mee.

Twee weken geleden werden nog 1,2 miljoen stelen op de bloemenveilingen aangevoerd die voor gemiddeld € 0,62 van de hand gingen. Dat is weliswaar wat een betere prijs dan in de weken daarvoor, maar in z’n totaliteit gezien ligt de prijs ver onder die van vorig seizoen. Hopelijk vergaat het de handel in bollen beter. Aan resultaten zoals Van der Velden deze week showt zal het in ieder geval niet liggen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.