Home

Nieuws 188 x bekeken

Plantenteeltopleidingen werken intensiever samen

Zwolle/Twello - De Groene Welle in Zwolle en AOC Oost in Twello verstevigen de samenwerking op het gebied van de plantenteeltopleidingen.

Zo worden er komend schooljaar vijf gezamenlijke praktijkdagen georganiseerd. Hierbij maken de studenten kennis met verschillende aspecten uit het bedrijfsleven. Het gaat vooral om de nieuwe technische ontwikkelingen in de sector. Ook heeft afgelopen december een gezamenlijke praktijkweek plaatsgevonden, waarbij studenten bedrijven bezochten zoals veiling FloraHolland in Honselersdijk en het Improvement Centre in Bleiswijk.

Het praktijkgedeelte had plaats op tuinbouw- en boomteeltbedrijven.

De kleine studentenpopulatie van de plantenteeltopleiding maakt samenwerking belangrijk, melden de opleidingen. Zo wordt de kwaliteit van de opleidingen gewaarborgd. Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in de opleidingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.