Home

Nieuws

Pearls Passion is stevige hyacintenlijn

Lisse – De hyacinten die voortkomen uit Hyacinthus ‘Pink Pearl’ en gezamenlijk de P. lijn , ofwel Pearls Passion vormen, hebben stuk voor stuk sterke eigenschappen. De bollen zijn te gebruiken voor buiten-, tuin- en kuipbeplanting en voor de professionele broeierij, blijkt in Lisse.

De lijn bestaat uit de cultivars ‘Pink Pearl’, ‘White Pearl’, ’Blue Pearl’ en ‘Purple Sensation’. Deze vier cultivars nemen het leeuwendeel van het areaal van de meerjarige bollen voor hun rekening, namelijk ruim 300 hectare van de 851 hectare die er totaal aan meerjarige bollen wordt geteeld.

De potten met volop boei worden in de keuringszaal bij de CNB in Lisse getoond door het Hyacintenteam van Hobaho. Zoals gebruikelijk doet dit team dat met nog enigszins rauwe koppen van de bloemen, zodat in het verloop van de week eenieder kan zien hoe de verdere bloei zich ontwikkelt.

Hyacinten zijn er in de keuringszaal ook van de VOF Orientalis. En C.G. van den Berg brengt al weken lang een pot met verse Hyacinthus ‘Anastasia’ naar de keuring. Een multiflora hyacint, dus met meerdere stelen op een bol en volop bloei.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.