Home

Nieuws

Overlast door hoog water blijft beperkt

Doetinchem - De overlast door het hoge water in de rivieren blijft beperkt.

Op verschillende plaatsen zijn wegen afgesloten en enkele boerderijen in het stroomgebied van grote rivieren zijn beperkt bereikbaar.

Door de hoge waterstand zijn er stremmingen voor de scheepvaart. Kunstmestbedrijf Triferto in Doetinchem heeft te maken met een afsluiting voor het scheepvaartverkeer van de Oude IJssel, vanwege de hoge waterstand. Het bedrijf zou deze week via het water bevoorraad worden, maar daar komt wellicht enkele dagen vertraging in. Volgens een woordvoerder van het bedrijf levert dat echter geen problemen op.

Door stremming op de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden is het scheepvaartverkeer vanuit Zuid-Duitsland naar Nederland en omgekeerd stil komen te liggen. Dat betekent onder meer dat enkele graanschepen later op de plek van bestemming in Duitsland en Nederland zullen zijn.

De blokkade van de Rijn wordt veroorzaakt door een gekapseisd schip met 2.400 ton zwavelzuur bij St. Goarshausen. Het schip zal, als het waterpeil zakt, in de loop van de week geborgen worden. Mogelijk wordt voordien het scheepvaartverkeer stroomopwaarts mondjesmaat vrijgegeven.

Volgens de inspectiedienst van de Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Algemene Inspectiedienst) zijn nauwelijks incidenten gemeld met vee, dat in de problemen is geraakt door het hoge water. Volgens de VWA nemen veehouders over het algemeen tijdig maatregelen. In een enkel geval is de VWA in actie gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.