Home

Nieuws 178 x bekeken

Oud-eurocommissaris wil hoofd FAO worden

Wenen - Franz Fischler, de vroegere Europees commissaris voor landbouw, wil directeur-generaal worden van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Dat heeft hij vrijdag tegen journalisten in Wenen gezegd.

Volgens Fischler (64) moet de FAO, die in Rome is gevestigd, een actievere rol spelen in de strijd tegen speculatie met voedingsmiddelen. De Oostenrijker was Eurocommissaris van 1995 tot en met 2004.

De ambtsperiode van de huidige topman, de Senegalees Jacques Diouf, loopt dit jaar af. In juni wordt zijn opvolger gekozen. De belangrijkste tegenstanders van Fischler zijn de huidige onderdirecteur-generaal José Graziano da Silva uit Brazilië en de vroegere Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Miguel Angel Moratinos.

Of registreer je om te kunnen reageren.