Home

Nieuws 173 x bekeken 1 reactie

Ook de Big Mac moet eraan geloven

Los angeles - McDonald's, de grootste restaurantketen ter wereld, gaat op bepaalde locaties de prijzen van zijn Big Mac, menu's en milkshakes verhogen om tegenwicht te bieden aan sterk oplopende voedselprijzen.

Dat zei de financiële topman van het concern maandag bij de presentatie van de jaarcijfers.

McDonald's verwacht dat tien producten die goed zijn voor 75 procent van zijn inkoopkosten dit jaar duurder worden. De fastfoodketen denkt dat de prijzen in de VS met 2 tot 2,5 procent omhoog gaan en in Europa met 3,5 tot 4,5 procent. "We zullen de prijzen verhogen daar waar dat logisch is'', aldus Pete Bensen. McDonald's wil wat van de kostenstijgingen, maar niet alles, doorberekenen aan de klant.

McDonald's kijkt wel uit om de prijzen te ver te verhogen. "We zullen onze klanten niet wegjagen'', zei Bensen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Nee natuurlijk zullen ze de klanten niet weg jagen, kost ze immers omzet. Maar waar moet de divident voor de aandeelhouders dan van betaald worden? 'K ben bang dat de grondstofleverancier (de boer) wel de klos zal zijn!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.