Home

Nieuws 228 x bekeken 1 reactie

Omzetgroei voor Bloemenveiling FloraHolland

AALSMEER - Bloemenveiling FloraHolland heeft 2010 afgesloten met een omzet van 4,13 miljard euro. Dat was, ondanks een slechte maand december, bijna 7 procent meer dan in het jaar ervoor. De omzet is daarmee weer boven het niveau van 2008, het jaar voor de economische crisis.

De omzet van snijbloemen kwam uit op 2,3 miljard euro en groeide met ruim 8 procent. De omzet in kamerplanten nam met 4 procent toe naar 1,4 miljard euro. De tuinplantenomzet steeg met 6 procent naar 355 miljoen euro.

Via de veilingklokken werd voor bijna 2,5 miljard euro verkocht (plus bijna 4 procent). Via FloraHolland Connect, een ander afzetinstrument, werd 1,6 miljard euro omgezet, een stijging van 12 procent.

Inmiddels wordt ruim 60 procent van alle bloemen verkocht zonder dat het product op de verkoopplek aanwezig is. Bijna de helft van de bloemenklokken is intussen overgeschakeld op het zogeheten beeldveilen.

FloraHolland rekent voor dit jaar op een lichte groei en zal in 2011 zo'n 75 miljoen euro investeren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Platzak

    Ja en ? Ik ken toch maar bitter weinig collega`s in de snijbloemen die vrolijk kijken. Dat de veiling meer omzet draait interesseert me geen lor meer. Het gaat er om of de kwekers hier een boterham kunnen verdienen. Wij zijn goed om de veiling mede te financieren.....komt zo een bericht bij mij in ieder geval wat wrang over.

Of registreer je om te kunnen reageren.