Home

Nieuws 208 x bekeken

Noordrijn-Westfalen sluit alsnog 139 bedrijven wegens dioxine-risico

Düsseldorf- In Noordrijn-Westfalen zijn alsnog 139 landbouwbedrijven op grond van mogelijke dioxine-belasting van de producten via het mengvoer preventief op slot gegaan.

De maatregel is genomen op last van het landbouwministerie van deze Duitse deelstaat. Het mengvoer is afkomstig van twee fabrikanten. Bij de uit voorzorg gesloten bedrijven gaat het om ondermeer 38 varkenshouders in de Kreis Borken en twee bedrijven in de buurt van Kleef. Ook een aantal rundveebedrijven, waaronder 13 melkveehouderijen, vallen onder de maatregel. Producten van deze bedrijven die al in de roulatie zijn gekomen worden voor zover nog aanwezig teruggeroepen, zo blijkt uit een mededeling van het ministerie in Düsseldorf.

Of registreer je om te kunnen reageren.