Home

Nieuws

Noord-Holland faciliteert biologische boeren bij grond

Haarlem - De provincie Noord-Holland gaat biologische boeren ondersteunen bij het verwerven van grond.

Ze doet dit door vraag een aanbod bij elkaar te brengen via www.groenegronden.nl. “In Noord-Holland is voor de komende jaren vraag naar ruim 500 hectare landbouwgrond voor biologische boeren. Gangbare boeren die willen omschakelen naar biologische landbouw hebben vaak extra grond nodig. Biologische boeren die op zoek zijn naar grond kunnen dit op de website melden, waarna grondeigenaren die agrarische grond of natuurgrond beheren, zoals kerken, particulieren of stoppende agrariërs de grond kunnen verpachten aan deze ondernemers. Ook kan op de website vee of veevoer aangeboden of gevraagd worden.

De opzet van Groene Gronden is financieel ondersteund door de provincie Noord-Holland.

Of registreer je om te kunnen reageren.