Home

Nieuws

Nog geen bundeling groenteninkoop Jumbo en C1000

Zoetermeer – Supermarktondernemingen C1000 en Jumbo zullen de inkoop van groenten en fruit voorlopig niet bundelen in de inkoopcombinatie Bijeen in Amersfoort. Dat zegt Joost Sliepenbeek, financieel directeur van C1000.

Beide ketens houden dus voorlopig de eigen leveranciers en voeren hun eigen beleid. Voor een aantal vooral houdbare producten werken Jumbo en C1000 al wel samen door de inkoop te bundelen. Daarbij zijn leveranciers afgevallen.

De directeur zegt in het blad Fruitteelt dat de strategie voor groente en fruit wel gaat veranderen. Groente en fruit moeten een prominentere rol gaan spelen in het versaanbod. Voorheen draaide die strategie vooral om vlees.

Volgens Sliepenbeek moet C1000 meer seizoensmatig werken. Dat betekent minder producten jaarrond leveren, maar de eerste zijn met bijvoorbeeld nieuwe appels. Ook wil de keten met lokale leveranciers meer zaken doen door het leveren van voor de streek kenmerkende rassen.

Voor een aantal oude appelrassen kan de strategie slecht uitpakken. Rassen als Rode Boskoop, Cox en Gieser Wildeman blijven in kleinere volumes beschikbaar en mogelijk beleverd door lokale partijen.

C1000 wil de distributie van groenten en fruit zoveel mogelijk buiten het distributiecentrum om doen. Dat betekent directe levering van leverancier naar winkels. C1000-leveranciers zijn ondermeer Frupaks, Van der Staaij en The Greenery.

Of registreer je om te kunnen reageren.