Home

Nieuws 245 x bekeken

Nieuwe lokstoffen in bestrijdingsmiddel

Wageningen – Er komt een nieuw bestrijdingsmiddel op de markt tegen fruitmot en diverse soorten bladrollers.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) heeft het voornemen kenbaar gemaakt om het bestrijdingsmiddel Isomate CLR in de teelt van appels en peren toe te staan.

Het middel werkt op basis van zogenoemde lokstoffen, die de te bestrijden mot en bladrollers als het ware naar het bestrijdingsmiddel lokken. Het gaat om een nieuwe toelating omdat er werkzame stoffen in de middelen zitten, die in Nederland niet eerder in een gewasbeschermingsmiddel zijn toegelaten.

Daarnaast is het CTGB van plan de schimmelbestrijder Perstop Mix toe te laten, dat werkt op basis van de stof Gliocladium catenulatum – ook dat is een stof die nog niet eerder in Nederland als gewasbeschermingsmiddel is toegelaten. De schimmelbestrijder kan in verschillende gewassen worden toegepast in de bedekte teelt van groenten, kruiden en bloemisterijgewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.