Home

Nieuws 194 x bekeken

Nieuwe bestemming voor historisch bloembollenbedrijf

Hillegom – De Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed ontwikkelingsmaatschappij (BOEi) heeft de historische gebouwen van bloembollenkwekerij Veelzorg in Hillegom aan de Hillegomse Stationsweg voor het symbolische bedrag van 1 euro gekocht.

Het monumentale bloembollenbedrijf van J.H. Veldhuyzen van Zanten Azn. B.V zal de komende jaren een nieuwe bestemming als woonruimte krijgen. Daarover heeft BOEi een intentie overeenkomst gesloten met de gemeente Hillegom. Het bloembollenbedrijf was sinds 1822 op de locatie gevestigd doch staakte de bedrijfsactiviteiten in 1990. Alle gebouwen zijn nog in de staat waarin ze waren toen het bedrijf in 1990 zijn deuren sloot. Sinds 2008 wordt door eigenaar Veldhuyzen van Zanten samengewerkt met BOEi, een non-profit organisatie die als doelstelling heeft: het behoud van industrieel erfgoed door herbestemming. BOEi heeft de verplichting op zich genomen de historische gebouwen te restaureren en deze een nieuwe functie te geven.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.