Home

Nieuws 201 x bekeken

Nieuw certificeringssysteem biomassa

Rotterdam – In de branche voor biomassa is een nieuw certificeringssysteem in gebruik genomen: NTA 8080.

Het gaat om een certificaat voor duurzaamheid van biomassa. Bij de certificering wordt gekeken naar CO2-reductie, landgebruik, biodiversiteit en arbeidsomstandigheden bij de plantages. NTA 8080 is een certificering van hoger niveau dan de bestaande wettelijke eisen uit de Europese richtlijn RED.

Een aantal bedrijven is begonnen met de certificeringstraject, variërend van een koolzaadteler tot energiebedrijven die biomassa gebruiken bij de energieproductie.

Het certificeringssysteem is ontwikkeld door een brede groep belanghebbenden met vertegenwoordiging van overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en certificeringsorganisaties.

Biomassa wordt ingezet als alternatieve energiebron of als grondstof voor groene chemie. NTA 8080 kan volgens de initiatiefnemers een belangrijke rol spelen in discussies over duurzaamheid, omdat niet alleen gekeken wordt naar de zogeheten ’planet’-aspecten, zoals broeikasgas en biodiversiteit maar ook naar ’people’ en ’profit’, met name in de gebieden waar de biomassa wordt geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.