Home

Nieuws 206 x bekeken

New South Wales vreest ook overstromingen

Sydney - Het noorden en noordoosten van de Australische deelstaat New South Wales verwachten in het weekeinde nieuwe en zeer hevige regenval.

Het gebied grenst aan de door overstromingen getroffen deelstaat Queensland. De autoriteiten hebben gewaarschuwd dat in lager gelegen gebieden rivieren zoals de Richmond en de Brunswick snel buiten hun oevers treden, meldde The Sydney Morning Herald vrijdag.

Op tal van plaatsen zijn wallen van zandzakken opgesteld in de hoop de stromen op hun normale route naar zee te houden. Maar de bewoners van het gebied zijn gewaarschuwd dat lage gebieden zoals de plaats Lismore als gevolg van de verwachte ,,aanzienlijke overstromingen'' dit weekeinde onder water lopen.

In Queensland zijn de eerste schadeclaims verstuurd na de voor dit regenseizoen buitengewoon omvangrijke overstromingen. Het gaat om te beginnen om claims van particulieren ter waarde van 115 miljoen euro.

De uiteindelijke schade zal er een veelvoud van bedragen. De schade aan de infrastructuur, de landbouw en de mijnbouw in de streek is ditmaal enorm, ondanks het feit dat overstromingen er vaak voorkomen. Het herstel zal veel tijd vergen.

Of registreer je om te kunnen reageren.