Home

Nieuws 174 x bekeken

Nederlandse industrie zet meer om

Den Haag - De Nederlandse industrie heeft in november 16 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar.

De toename is een stuk groter dan in oktober, toen de omzetgroei 11 procent bedroeg. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

November had in 2010 een werkdag meer dan in 2009. Dit had een positief effect op de omzetontwikkeling van ongeveer 3 procent. De door de industrie verkochte producten waren bijna 10 procent duurder dan een jaar eerder.

De gemiddelde dagproductie lag in november 5 procent hoger dan in november 2009. De productietoename was even groot als in oktober. Het productieniveau ligt nog altijd onder het niveau van voor de economische crisis, aldus het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.