Home

Nieuws 154 x bekeken

Nederlands hulpproject brengt EU op idee

Brussel - Een Nederlands project waarbij ontwikkelingslanden elkaar helpen, is een voorbeeld voor een nieuwe EU-aanpak.

Bij het project helpen het Latijns-Amerikaanse Costa Rica, het Afrikaanse Benin en het Aziatische Bhutan elkaar. Nederland gaf tien jaar geleden de aanzet voor het zogeheten Program for South-South Cooperation on Sustainable Development (PSC). Het leidde tot 34 activiteiten. Zo leerde Bhutan aan Costa Rica de voordelen van rode rijst, dat nu volop geteeld wordt in het Latijns-Amerikaanse land. Zo zijn honderden banen gecreëerd en steeg de welvaart van arme boeren en anderen.

"Een innovatief project. Mede dankzij dit idee is de Europese Unie nu bezig om geld vrij te maken in de komende meerjarenbegroting voor meer van dit soort zuid-zuidprojecten'', stelde Mirjam van Reisen, directeur van ontwikkelingsorganisatie EEPA in Brussel en hoogleraar Maatschappelijk Verantwoord Handelen in Tilburg, dinsdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.