Home

Nieuws 169 x bekeken

Narcissen ontwikkelen zich traag

Lisse - Narcissen ontwikkelen zich dit broeiseizoen traag.

Hein Meeuwissen heeft toch enkele exemplaren naar de keuringszaal gebracht die goed tot zeer goed van kwaliteit zijn, zoals een nieuwe zaailing die is voortgekomen uit een kruising tussen de narcissen 'Ice Follies' en 'Jetfire'. 'Jetfire' is uitgeroepen tot narcis van het jaar. Goed van kwaliteit is ook de getoonde pot met de witte Narcissus 'Topolino', de kleine Narcissus pumilus en de forsere N. 'First Hope'.

Paul van Bentem zendt ook narcissen in, zoals een pot met de fraaie N. 'Kiss Me'. Deze narcis heeft een wit bloemblad en een grote gele trompet. Van Bentem toont ook de gele pottulp ‘Ministar’ en een rode verloping daaruit, Muscari 'Atlantic’ en Muscari 'Big Smile'.

De Maatschap Verdeling Nerine (NVM) zette vandaag diverse soorten en cultivars van Nerine in de zaal, zoals Nerine belladonna en Nerine bowdenii 'Vesta'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.