Home

Nieuws 275 x bekeken

Na Lidl ook terugroepacties bij Netto en Kaiser’s

Niet alleen bij Lidl, maar ook bij Edeka-dochter Netto en een filiaal van de supermarktketen Kaiser’s Tengelmann zijn paprikapartijen aangetroffen met het middel ethephon.

Netto heeft laten weten alle paprikasoorten bij twee vestigingen in Nordrhein Westfalen uit de schappen te hebben gehaald uit voorzorg. In de overige regio’s zijn volgens de keten geen verkeerde monsters aangetroffen.

Het blijkt te gaan om resultaten die verkregen zijn uit tests door de Duitse afdeling van Greenpeace. In totaal nam de organisatie 29 steekproeven. Daarvan bleek bij drie monsters ethephon te zijn aangetroffen. In één enkel geval zou het gaan om de overschrijding van de Europese gezondheidsnorm (ARfD).

Voor gebruik van het middel gelden al sinds juni 2010 aangescherpte Europese regels. Duitse supermarktketens staan echter het gebruik van het middel helemaal niet toe aan hun leveranciers. Het middel wordt namelijk gebruikt als rijpingsversneller.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.