Home

Nieuws 381 x bekeken 15 reacties

NVV wacht notering slachterijen af

Odiliapeel – De NVV wacht af welke notering de Nederlandse slachterijen afgeven, alvorens in actie te komen. Maandagavond komen NVV-bestuur en actiecomité bijeen om keuzes te maken. Dat zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg.

In verband daarmee verwacht Zwanenburg niet aanwezig te kunnen zijn op het ketenoverleg dat LTO varkenshouderij heeft georganiseerd in Nijkerk morgenavond.

Zwanenburg vindt dat de slachterijen duidelijk aan zet zijn. "De Nederlandse slachterijen moeten de prijs minimaal gelijk houden. en zeker niet 1 op 1 de Duitse ontwikkeling overnemen. Dat is een belediging van de Nederlandse varkenshouders. Het zou betekenen dat alle Nederlandse inspanningen voor tracking and tracing, IKB en andere plussen, niets extra’s opleveren. Bovendien ons vlees is gegarandeerd vrij van dioxine. Er zijn ook signalen dat bijvoorbeeld Italië meer voor Nederlandse hammen wil betalen."

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Je kunt als NVV wel afwachten, maar voor de achterban hoor je bij ELK contact met belanghebbenden aanwezig te zijn. Daarvoor ben je afgevaardigd.

 • no-profile-image

  john s

  met de biggenprijzen heeft de nvv de laatste weken ook vooropgelopen en gezord dat de vleesvarkenshouder dikke prijzen voor de big moet betalen dus ik zou zeggen laat je nu ook maar een keer van de goede kant zien voor de vleesvarkenshouders

 • no-profile-image

  Wyno

  Als jij het ook niet precies weet dan ga je dus aan de kant staan !!

  Dan heb je pas echt ballen !!

  blufclupje !!! dat NVV

 • no-profile-image

  agenda vergadering NVV 17-01-2011
  -opening
  -notulen ( komt volg. verg. was n.l. vergeten )
  -koffie
  -bier
  -beoordeling stoerenboerenkalender 2010
  -meningen over de stoerenboerenkalender 2011
  -verkiezingen over de stoerenboerenkalender 2012
  - pause en worstenbrood
  -verkiezing nieuwe voorzitter
  -rondvraag
  -sluiting

  (wyno zorg a.u.b. dat je WEL aanwezig bent op vergadering crisesberaad)

 • no-profile-image

  Ja stomme lto leden hieronder, wees maar trots op jullie praat clubje van lto. waarom moet je praten met je eigen cooperatie ??? En wat heeft praten afgeloepn vier jaar opgeleverd door de lto......diepe ellende. Tijd voor actie !!

 • no-profile-image

  agenda lto 17-1

  - opening
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  - niets.......
  - declaraties schrijven en naar huis en laat de boeren maar stikken

 • no-profile-image

  en daarbij lto wil alleen maar praten over huidige problemen, bank moet stoppen met rente aflossingen en extra geld, voer moet later betaalt worden ed met andere woorden GEEN OPLOSSING !!!!!

 • no-profile-image

  Tommie

  Er is maar 1 oplossing! Beste varkensboeren, loop toch niet zo hard te mekkeren op elkaar. Er is OVERPRODUCTIE en dan nu dan ook nog minder verbruik. Dus dan dendert de prijs naar beneden. Totdat de crisis weer voorbij is en weer langzaam naar kostprijs gaat. En daar blijft het bij. Het vlees wordt niet hoger dan de kostprijs. Ook helemaal niet erg, als je maar zorgt dat je bij de beste 50 % hoort. En anders val je af!!!. Nu helaas voor sommigen wat sneller dan verwacht. Puur economische grootheden die hier bezig zijn. Net als bij andere bedrijftakken. Het is hard, maar dat is het ook voor bouwbedrijven, tandartsen, molenbouwers, banken en ga zo maar door. Dus al dat actievoeren: helaas kun je de tijd die je onderweg bent niet thuis zorgen voor die lage kostprijs met die superkwaliteit. En dat is de enige manier om te overleven. Onthou dit nou: de afnemer is klant en die leg je in de watten!

 • no-profile-image

  Hai Tommie. Helaas ben ik het met je eens. Toch zouden wij er goed aan doen om ons te realiseren dat we onszelf in de voeten schieten door aan de Duitse slachterijen te leveren. Door hun goedkopere productiemogelijkheden (geen minimumloon, lage keuringskosten, 24/7 slachten, etc.) komt ons varkensvlees veel te goedkoop in de Nederlandse schappen, waardoor de Nederlandse slachterijen zwaar onder druk komen te staan. In de Nederlandse supermarkten wordt, naar het schijnt, 40% Duits varkensvlees verkocht. Er gaan (onder normale omstandigheden) elke week 100.000 varkens levend naar Duitsland. We moeten (ook Europawijd gezien) minder gaan produceren, geen varken meer naar Duitsland en die 40%, welke nu nog door de Duitsers worden geleverd, laten leveren door de Nederlandse slachters. Hierover moeten met de supermarkten afspraken worden gemaakt. Het zal wel een utopische gedacte zijn, maar aan de andere kant zijn die supermarkten toch ook gebaat bij "rust op de markt".

 • no-profile-image

  De Duitsers slachten gewoon fors door, en doordat de Duitse consument het af laat weten, wordt er nog meer vlees voor ver onder de kostprijs gedumpt in de buurlanden (België, Nederland en Frankrijk). Dit toont alleen maar extra aan dat we dit systeem, dat ons in een continue negatieve spiraal terecht heeft gebracht, moeten stoppen. Denk nou niet dat onze (en Belgische, Italiaanse en Franse) supers zo'n extra meevallertje laten liggen. Nee hoor, die ruimen dat vlees wel op voor -/- € 0,25. Het is zaak om structureel het probleem op te lossen en naar mijn mening kunnen we dat doen om de Nederlandse supers er gezamenlijk toe te bewegen om, ook in hun belang, een goed product naar waarde te belonen. Als de supers puur voor prijs blijven gaan, zijn we overgeleverd aan de grillen van de Duitsers, die gewoonweg altijd van de Nederlandse slachterijen kunnen winnen. Niet omdat ze beter zijn, maar puur door oneerlijke concurrentie en door het feit dat ze Nederland (en België en Frankrijk) als "dumplanden" gebruiken, terwijl ze in eigen land goede prijzen realiseren.

 • no-profile-image

  Meneer Zwanenburg. Ik heb een kennis in Italië. Hij heeft een Parma-hammenfabriek. Hij lacht zich een "krul in zijn staart" omdat hij de Duitse hammen voor 35 tot 40 cent goedkoper kan kopen. Denk je dat hij zich zorgen maakt over de dioxine ? Hij vraagt om een dioxine-vrij-verklaring, laat de hammen nog eens extra analyseren in Italië en "gaan met die banaan". Hij verwerkt ongeveer 30.000 hammen per week x gemiddeld 13 kg. x 0,35 = 136.500 Euro per week. Dacht je nou werkelijk dat hij meer voor de Nederlandse hammen wil betalen ??

 • no-profile-image

  Engeland is kwaad over de prijsverlaging van de varkens. Onvoorstelbaar. Er rijdt een colonne vrachtwagens met karkassen vanuit Duitsland naar Engeland. Misschien dat er iemand denkt dat die Engelsen de arme Duitsers willen helpen omdat ze een afzetprobleem hebben. Ja, ze helpen ze wel van hun vlees af, maar ja................ wel voor -/- € 0,25. Voor geld is iedereen te koop !!!

 • no-profile-image

  In plaats van mopperen op de anderen zou je ook kunnen kijken wat je er zelf aan kunt doen, bijvoorbeeld zelf superlekkere hammen gaan maken, begin bij jezelf en klein, een paar procent van je dieren, samen een kleine slager in de buurt zoeken en bedenk creatief hoe je zelf hieruit komt. Neem het heft in eigen hand. Want varkenshouders zijn toch innovatief ? Aub steek je energie in dingen die wel kunnen en niet weer afgeven op elkaar, daar schiet niemand iets mee op, en krijg je zeker geen betere marges.

 • no-profile-image

  @marijke, dat is makkelijk praten, dat is eventueel een goede optie die zich uit over 10 jaar, maar zoals ik het lees, als dit doorgaat, zijn er over 10 jaar geen varkensbedrijven meer in NL.

 • no-profile-image

  agflrcccxa

  onEw5F vuvuwhudgxjr, [url=http://wedtisqmbvwh.com/]wedtisqmbvwh[/url], [link=http://fuxofafvqutp.com/]fuxofafvqutp[/link], http://odshdjxbsnhr.com/

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.