Home

Nieuws 188 x bekeken 1 reactie

NVV tevreden over acties

Barneveld – NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg is tevreden over het verloop van de blokkadeacties tegen de varkensslachterijen. “Er was een goede opkomst van varkenshouders, er was voldoende draagvlak om mee te doen.”

Zwanenburg is verder positief over de publiciteit die de acties hebben gekregen. “We hebben ons verhaal goed over het voetlicht kunnen krijgen. We zijn in diverse serieuze media aan bod gekomen. Zelfs het Jeugdjournaal besteedt er aandacht aan.

De NVV heeft nog geen vervolgacties gepland. “Dat hangt allemaal nog af van de vervolggesprekken die er zullen komen, en hoe de zaken worden opgepakt. De discussie over de prijsvorming zal nu in een stroomversnelling komen.” Zwanenburg wijst in dat verband ook op het topoverleg dat morgen zal plaats vinden met staatssecretaris Henk Bleker.

Zwanenburg benadrukt verder dat de actie ook niet zo zeer was gericht tegen de slachterijen maar vooral ook bedoeld om aandacht te krijgen voor de problematiek. “We hebben de piketpaaltjes nu wel uitgezet.”

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Mijn complimenten NVV !! Goede, nette acties en heel goed voor het imago van de sector, mensen begrijpen het nu waarom er onvrede is. Gelukkig zien ook heel veel lto leden in dat er iets moet gebeuren vanwege vele lto leden die er waren

Of registreer je om te kunnen reageren.