Home

Nieuws 240 x bekeken 1 reactie

NVV beraadt zich op acties

Barneveld – De NVV beraadt zich op acties tegen de lage varkensprijzen.

Wanneer en waar de acties worden gehouden, wil de NVV nu nog niet bekend maken. Dat meldt voorzitter Wyno Zwanenburg.

De oproep aan de slachterijen om in overleg te gaan over manieren om tot een eerlijker prijsvorming te komen, heeft enkele reacties van slachterijen opgeleverd. Met die slachterijen wil Zwanenburg verder overleggen. Tot nog toe hebben Vion en Hilckmann nog niet gereageerd op de oproep van de NVV.

Een woordvoerder van Vion meldt dat het bedrijf wel degelijk gaat reageren, maar meer tijd nodig heeft voor een weloverwogen reactie. ”Die reactie komt volgende week”, aldus de woordvoerder.

Zwanenburg hekelt de houding van de grossiers en de Nederlandse supermarkten. ”Ze schreeuwen moord en brand over het Duitse varkensvlees en de vermeende risico’s. Ze zouden ook gewoon kunnen overstappen op Nederlands varkensvlees, waar zéker niets mee aan de hand is en de Nederlandse varkenshouders een voordeel gunnen. In plaats daarvan leunen ze achterover en wachten ze wat de prijs doet, om vervolgens tegen afbraakprijs te kopen.”

Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) meldt dat de Nederlandse supermarkten de ontwikkelingen in Duitsland nauwgezet volgen en in nauw contact ook staan met de voedsel- en warenautoriteiten. ”Tot nog toe is niet gebleken dat de dioxinegehalten boven de drempelwaarden uitkomen”, aldus Jansen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dus ook geen reden om de prijs te verlagen. Als ik veilig vlees aanbied hoor je het ook naar waarde te betalen.
    Zwanenburg heeft helemaal gelijk deze keer. De onderste steen van de woekerwinsten moet nu maar eens boven komen !!!!!!
    Of het nu bij de retail of bij de supermarkt is interresseert mij niet, maar de verdeling moet beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.