Home

Nieuws

NBHV tevreden met exportontwikkelingen varkens en biggen

Zoetermeer - De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) reageert positief op de exportcijfers van levende varkens en biggen in 2010, die het Productschap Vee en Vlees bekend heeft gemaakt.

"Door ook over de grens te kijken naar afzetmogelijkheden is de Nederlandse veehandel er wederom in geslaagd om de in Nederland geproduceerde dieren goed tot waarde te brengen", prijst de NBHV de veehandel.

In 2010 was de export van slachtvarkens stabiel rond de 4,5 miljoen dieren. De export van biggen steeg van met 400.000 naar 6,4 miljoen dieren. 51 procent van de biggen ging naar Duitsland. De NBHV ziet deze export als een bijdrage aan een duurzame varkenshouderij in Nederland, omdat er onvoldoende plaatsingsruimte is voor mest die deze biggen zouden produceren als ze als vleesvarkens zouden worden afgemest. "De export van de bijna 11 miljoen levende varkens en biggen is goed voor een exportwaarde van zo’n 800 miljoen euro", meldt NBHV.

Of registreer je om te kunnen reageren.