Home

Nieuws 207 x bekeken

Mooie start van het tulpenseizoen

Zwaagdijk- Tijdens de speciale tulpenkeuringen van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) werden prima kwaliteiten ter keuring aangeboden.

Ongeveer vijftig inzendingen werden op de Proeftuin Zwaagdijk door de keuringscommissie beoordeeld. Bij de pottulpen scoorde de rood met gele Tulipa 'Ice Lolly' van Boltha Bloembollen 9,27 punten en de gele ‘Nimmerdor’ van Berbee l ‘Avenir 8,67 punten. De vertrouwde rode ‘Spryng’ van de vereniging Trendsetter kreeg 8,60 punten omdat deze pot qua lengte eigenlijk tussen een pottulp en een snijtulp in zat.

Bij de snijtulpen was het competitie-element een stuk sterker aanwezig. Verrassend genoeg ging de hoogste score naar twee inzendingen van Koomen:de nieuwe mutant van ‘Fullhouse’ en de oude vertrouwde ‘Prominence’. Beide kregen 9,20 punten. De volgende keuringsdag in het kader van de Speciale Tulpenkeuringen 2011 is woensdag 23 februari in BolleNoord in ’t Zand.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.