Home

Nieuws 199 x bekeken

Miljardensteun voor Chinese boeren

Peking - De Chinese overheid gaat omgerekend 11 miljard euro investeren in de agrarische sector. Boeren krijgen geld om nieuwe machines te kopen en subsidies om bepaalde soorten voedingsmiddelen te planten. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag.

Ook moeten de prijzen van diesel en bestrijdingsmiddelen omlaag en moet het inkomen van de boeren omhoog. De boeren zullen het geld nog voor het komende seizoen in hun zak hebben, beloofde de overheid, zodat ze aan de slag kunnen.

De agrariërs in China kampen al maanden met droogte. In het noorden en zuiden van het land is al meer dan 4 miljoen hectare land getroffen door watergebrek. Doordat minder voedsel van het land komt, stijgen de prijzen. Ook hebben meer dan twee miljoen mensen onvoldoende drinkwater door de droogte.


Of registreer je om te kunnen reageren.