Home

Nieuws

Megastallen gaan campagne Brabant overheersen

Den Bosch - De discussie over megastallen in Brabant gaat ongewild en onbedoeld een grote rol spelen in de campagne voor de verkiezingen van Provinciale Staten in Noord-Brabant. Brabantse Statenleden voorspellen dat naar aanleiding van een wijziging van de regels die Gedeputeerde Staten op de valreep nog willen doorvoeren.

De inhoud van de wijziging is nog niet bekend maar het gaat hoogstwaarschijnlijk om een verruiming van de regels om eerder aangekondigde bouwplannen van ongeveer dertig veehouders te kunnen laten doorgaan. Vanwege de inspraak is het collegebesluit van dinsdag op woensdag al in een krantenadvertentie aangekondigd.

Om de wijziging vast te stellen is een extra PS-vergadering nodig die is ingepland op vrijdag 25 februari, een paar dagen voor de verkiezingen.

,,We hebben er een stevig campagne-onderwerp bij'', reageert fractievoorzitter Hermen Vreugdenhil van de ChristenUnie. SP-fractievoorzitter Nico Heijmans vindt het niet erg dat de discussie over megastallen tot op het laatste moment de campagne gaat bepalen. ,,Het is een van de belangrijkste onderwerpen die we afgelopen periode hebben behandeld. Laat mensen maar duidelijk worden dat het CDA en VVD de oren laten hangen naar de boerenlobby'', nam hij woensdag vast een voorschotje.

Of registreer je om te kunnen reageren.