Home

Nieuws 155 x bekeken

Meer omzet voor Carrefour

Parijs - De Franse supermarktketen Carrefour heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet met 5,1 procent verhoogd tot 27,1 miljard euro. Vooral in opkomende markten deed het concern goede zaken. Dat maakte Carrefour donderdagavond bekend.

Over heel 2010 bedroeg de omzet 101 miljard euro. Dat is een stijging van 6 procent. De operationele winst van de op een na grootste detailhandelaar ter wereld kwam afgelopen jaar uit op 3 miljard euro tegen 2,7 miljard euro een jaar eerder.

In West-Europa had Carrefour de afgelopen maanden last van de winterse omstandigheden en stakingen. Dit werd opgevangen door sterke groei in Zuid-Amerika en Azië. Carrefour is bezig met een herinrichting van zijn Europese winkels ter waarde van 1,5 miljard euro. Dit programma moet een kostenbesparing opleveren van 4,5 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.