Home

Nieuws 166 x bekeken 1 reactie

Marktaandeel scharreleieren op Duitse markt plust licht

Bonn - Het aandeel van scharreleieren op de Duitse consumentenmarkt is in het vierde kwartaal van vorig jaar ten opzichte van de voorafgaande drie maanden nauwelijks meer groter geworden.

Dat meldt pluimveemarktbureau MEG op basis van de nieuwe cijfers van het lopende huishoudpanelonderzoek van het GfK. In het derde kwartaal was 63,8 procent van de tafeleieren een scharrelei. Dat was 0,9 procent meer dan in de periode juli-september. Volgens het MEG kan daaruit de voorzichtige conclusie worden getrokken dat de verschuiving van de marktaandelen na de inwerkingtreding van het gangbare-kooiverbod per 1 januari 2010 wel zo’n beetje is afgerond.

Eieren uit kleine groepskooien (het kooi-alternatief voor de verboden batterijen) hebben hun marktaandeel op een klein verlies van 0,1 procent na weten te handhaven op 5 procent. Bio-eieren blijven de minst gekochte eieren.


Eén reactie

  • no-profile-image

    Wim Verseput, vorige week is de europese commissie bijeen geweest over het batterijvebod en de naleving ervan. Wat is de uitkomst hiervan ??

Of registreer je om te kunnen reageren.