Home

Nieuws

Maatregelen tegen overstroming delen Roermond

Roermond - Het waterschap Roer en Overmaas heeft vanmiddag twee sluisdeuren in de Roer geplaatst om overstroming van delen van Roermond te voorkomen. Dat maakte het schap bekend.

De sluisdeur bij de monding van de Roer in de Maas moet voorkomen dat de hoogwatergolf vanuit de Maas de Roer instroomt en daarmee de voorstad en de aan de andere zijde gelegen Roerkade blank zet. De tweede sluisdeur aan de Geuljanslaan leidt het Roerwater om naar de Hambeek, een zijtak van de regenrivier. Die kan de extra watertoevloed volgens het schap aan.

Bewoners langs de Roer maakten zich zorgen. Het water van de rivier stond om 11.30 uur vlak voor de monding van de Maas nog geen 40 centimeter onder de kades. Een woordvoerster van het waterschap zei dat plaatsing van de sluisdeuren soelaas biedt.

Volgens de woordvoerster zal het peil van de Roer tot aan de plaatsing van de sluisdeuren nog licht stijgen. Maar zij voorziet geen problemen. Inwoners van Roermond die vragen daarover hebben, kunnen bellen met het telefoonnummer 0475-359898 of 043-3505025. Daarnaast kunnen inwoners ook informatie vinden op teletekstpagina 724.

Het gebied rond de monding van de Roer trekt zondag veel kijkers. De zon schijnt, en mensen flaneren langs de cafés aan de Roerkade en door de pittoreske straten van voorstad Sint Jacob, waar ze een goed uitzicht hebben op de Roer en de verderop gelegen Maas.

Of registreer je om te kunnen reageren.