Home

Nieuws

Limburgse sloopregeling met voorrang op kleine kas

Maastricht - De provincie Limburg steekt één miljoen euro in een sloopregeling voor vooral kleine verouderde kassen in gevoelige gebieden.

Voor de sloop van kassen is vier euro per vierkante meter glasopstand beschikbaar en een vergoeding van € 2,50 per vierkante meter betonnen teeltvloer. Daarbovenop komt een aanvullende vergoeding die afhankelijk is van de grootte van het bedrijf, stelt de provincie. Zo krijgen bedrijven met kasopstand tot 4 hectare maximaal 3 euro per vierkante meter. Grotere kassen kunnen 5 euro aanvullende vergoeding tegemoet zien.

Vooral kassen in de Ecologische Hoofdstructuur en andere kwetsbare gebieden komen in aanmerking voor de sanering, stelt de provincie. Bedrijven in een open gebied krijgen voorrang. Volgens de provincie worden de bedrijven met het minste bedrijfseconomisch perspectief uit de markt gehaald. Dit zijn de bedrijven die het snelst verpauperen en zorgen voor verrommeling in het buitengebied.

De regeling valt in een periode van zogenaamde subsidiepauze. De regeling gaat open per 1 februari tot 31 maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.