Home

Nieuws 408 x bekeken 3 reacties

Limburg heft jachtverbod op

Maastricht - De provincie Limburg heropent de jacht op wilde eenden, houtduiven, fazanten en wilde konijnen.

Vanaf dinsdag 11 januari mag in de provincie weer gejaagd worden. Ook mogen grauwe ganzen en kolganzen weer bejaagd worden om schadebestrijding op landbouwgewassen mogelijk te maken.
Limburg is de laatste provincie die het jachtverbod opheft. In december stelden veel provincies een jachtverbod in als gevolg van de winterse omstandigheden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pure schande met dit hoog water. Wat een niveau van die limburgse bestuurders. Vooraan in de kerk zitten, maar geen respect tonen voor het leven. Dat is hun niveau.

 • no-profile-image

  Anti Jach,
  Heeft heel Limburg last van hoog water?
  Of is het voor jou weer een excuus te vinden om SCHANDE te kunnen roepen.
  De eenden en ganzen hebben het denk ik wel naar hun zin met de hoge waterstand.

 • no-profile-image

  Hee herkauwer en natuurlijk ook jagertje. Morgen komt er een eind aan onze vele discussies. Het was geweldig om dit te doen. Als oud-dierenexecuteur, bestuurslid van de KNJV, bezitter van de Tineke Antonisse prijs als beste student van de jachtcursus, is er nu een einde gekomen aan een tijdperk. Ik weet dat wij doorn in het oog van de redactie waren. Daarom ook is deze constructie gekomen. Jagertje en ik zijn niet dichter bij elkaar gekomen. Ik weet wat er allemaal in de jacht gebeurt en jagertje probeert dat te verdedigen. Heel dom is dat. De jacht is een afgrijselijk misdadig fenomeen in onze samenleving. Het wordt waarschijnlijk ook nooit uitgeroeid omdat er zoveel kapitaalkrachtige dierenexecuteurs in rondlopen, tot Prins Pils toe. Maar, het verzet zal doorgaan, ook nooit ophouden. Het verzet zal steviger en radicaler worden. Terecht is dat. Zolang elkaars eigendommen maar gerespecteerd worden. Dus jagertje: Knal maar rustig verder, moord maar door in onze natuur, geef het vooral door aan je kleinkinderen. Laat ze zien hoe dapper opa is. Herkauwer: bedankt voor je gigantische steun om dit moordgebeuren proberen te elimineren. Wat heb jij een kennis, gewedlig. Ga die goed gebruiken. Het ga jullie allemaal goed en hopelijk wordt het ideaal gehaald: een JACHTVRIJ Nederland. Tabee.

Of registreer je om te kunnen reageren.