Home

Nieuws

Lelieprijzen houden niet over

De prijzen die op de bloemenveilingen voor lelies worden betaald, houden de laatste tijd niet over. De aanvoer was de laatste weken beduidend minder dan vorig jaar, maar desondanks daalde de gemiddelde prijs naar € 0,47. Het prijsniveau ligt daarmee 5 cent lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

Vorig jaar werd in totaal 10 procent minder lelies op de bloemenveilingen aangevoerd dan in wat wordt genoemd het rampjaar 2009. Het prijsniveau lag wel 7 cent per steel hoger. Afgelopen week kwam ondanks de relatief lage aanvoer de prijs van met name de roze cultivars behoorlijk onder druk.

Voor de veilgroep Longiflorum daalde de gemiddelde prijs van € 0,56 naar € 0,39 per steel. En ook bij de LA’s en Aziaten was de prijsvorming over het algemeen slecht.

De Hippeastrum (amaryllis) heeft een dramatische periode achter de rug. De aanvoer kwam uit op 1,3 miljoen stelen. Een daling ten opzichte van vorig jaar met maar liefst 68 procent en de prijs lag op gemiddeld € 0,48 hetgeen 15 cent lager is dan een week eerder.

Voor snijhyacinten werd op de bloemenveilingen met € 0,27 een 5 cent hoger gemiddelde prijs genoteerd dan een week eerder, maar dit is onvoldoende om over een renderende teelt te kunnen spreken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.